Iată o rețetă simplă pentru șnițele de cartofi, perfecte pentru a fi savurate la orice masă.
Acestea sunt extrem de gustoase, având o textură moale în interior și o crustă crocantă în exterior. Poți servi aceste șnițele ca atare la micul dejun sau ca gustare, dar sunt la fel de delicioase și ca garnitură la prânz sau cină. Cu ingrediente accesibile și la îndemână, această rețetă este nu doar delicioasă, ci și economică. Dacă le servești alături de smântână sau iaurt, șnițelele de cartofi vor fi și mai savuroase.
Ingrediente:
800 g | Cartofi fierți |
150 g | Salam de vară |
100 g | Cașcaval |
2 linguri | Făină |
2 bucăți | Ouă |
2 linguri | Pătrunjel |
1/2 linguriță | Sare |
1/2 linguriță | Piper negru măcinat |
50 g | Făină |
3 linguri | Ulei rafinat |
Pentru a pregăti această rețetă, începeți prin a rade cartofii fierți și curățați de coajă folosind o răzătoare cu ochiuri mari. De asemenea, radeți salamul și cașcavalul utilizând aceeași răzătoare și adăugați-le peste cartofii rași. Într-un bol, amestecați aceste ingrediente împreună cu ouăle, făina, sarea, piperul negru și pătrunjelul tocat.
Citește și Polițiști condamnați la ani grei de închisoare cu executare pentru luare de mită
După ce ați obținut compoziția, modelați șnițelele utilizând mâinile umede și apoi le treceti prin făină. Încingeți o tigaie cu ulei și prăjiți șnițelele la foc mediu până se rumenesc frumos pe ambele părți.
Poftă bună!
Dacă ți-a plăcut articolul, distribuie-l și prietenilor tăi și urmărește pagina Uups pe Facebook.
Două adolescente s-au sinucis simultan, aruncându-se de pe un bloc turn. Au lăsat bilete de adio