Produsele de patiserie franțuzești cunoscute sub numele de macarons sunt delicioase, cochete și pline de culoare. Acestea sunt fabricate prin amestecarea albușurilor, a făinei de migdale și a zahărului pudră, pentru a crea domuri de bezea cu o textură crocantă la exterior și mai moale și umedă la interior.
Macarons sunt prezente în aproape fiecare patiserie de top, nu doar în Franța, și sunt cunoscute în întreaga lume pentru savoarea lor rafinată și pentru aspectul lor impresionant. Acestea sunt celebre pentru forma lor perfectă, culorile lor strălucitoare și adesea sunt decorate cu elemente delicioase.
În spatele fiecărui pas din procesul de preparare a macarons există o lume întreagă și multe variabile care pot afecta succesul perfect al acestor delicioase produse de patiserie. Acest ghid complet vă oferă toate sfaturile și trucurile necesare pentru a reuși să preparați macarons delicioși și frumoși ca într-o patiserie, chiar și dacă este pentru prima oară când încercați să le faceți acasă.
Urmând cu atenție fiecare detaliu și pas al rețetei propuse de Tavola e Gusto, veți descoperi că prepararea macarons nu este absolut deloc dificilă și că puteți obține rezultate la fel de bune ca cele dintr-o patiserie de top.
Iată rețeta originală de Macarons:
Cantitate pentru aproximativ 30 de macarons
Baza clasică de macaron: 100 g albușuri vechi de cel puțin 3 zile la temperatura camerei, 125 gr faină de migdale extrafină, 200 g zahăr pudră, 25 g zahăr granulat, colorant alimentar pudră.
Ingrediente Macarons: toate sfaturile pentru a evita greșelile!
Secretele albușurilor de ou:
Pentru a obține cele mai bune rezultate la prepararea macarons, este important să folosiți albușuri bine păstrate. Acestea trebuie să fie vechi de cel puțin 4-5 zile și nu proaspete. Este recomandat să păstrați albușurile într-un recipient de sticlă acoperit cu folie alimentară, în frigider, timp de minim 4 până la maxim 7 zile. Înainte de a le utiliza, este necesar să le lăsați să ajungă la temperatura camerei timp de cel puțin 6 ore. În cazul în care doriți să utilizați albușuri congelate, acestea trebuie să fie dezghețate ușor la temperatura camerei înainte de a fi folosite. Este important să nu utilizați albușuri reci, acestea trebuind să fie la temperatura corpului.
Făina de migdale:
Folosește cea mai buna făină de pe piață. Trebuie amestecată bine: mai întâi singură și apoi cu zahărul. NU folosi migdale întregi pe care să le maacini în pulbere, pentru că nu vei putea obține o făină fină. Vei strica compoziția.
Zahărul pudră:
Pentru a pregăti macarons, este recomandat să utilizați zahăr pudră clasic, pe care îl puteți găsi în ambalajele disponibile în majoritatea supermarket-urilor. Este important să nu încercați să transformați zahărul granulat în pudră prin măcinarea acestuia acasă.
Colorant:
Folosiți doar coloranții în pulbere. Nici gel, nici cele lichide nu sunt bune! Dacă nu le ai, nu face încercări zadarnice! Coloranții moi lichefiază aluatul!
Ghid de preparare pas cu pas:
1. Faina de migdale se pune cu zahărul pudră într-un mixer. Cu funcția de amestecare cu impulsuri. Evitați amestecarea prea mult timp, altfel riscați ca migdalele să lase ulei.
Trebuie să obțineți o pulbere foarte fină și perfect amestecată. Cerneți bine: această operațiune vă permite să aveți o făină netedă și impalpabilă și în consecință coji perfect netede!
2. Bateți albușurile într-o cratiță mică și înaltă, adăugând zahărul tos în 3 etape, nu tot deodată. Bezeaua trebuie să fie fermă.
3. În acest moment începe faza de preparare a aluatului. Transferați bezeaua fără a o demonta într-un bol. Se toarnă prima jumătate de făină. Se amestecă cu o spatulă foarte încet de jos în sus, fără a demonta amestecul. În acest moment se poate colora compoziția sau, la fel de bine, se poate lăsa albă. Se adaugă colorantul și se amestecă lent de jos în sus.
4. Se adaugă treptat restul de faină și se amestecă lent până culoarea se uniformizează. Amestecul trebuie să rămână spumos.
Consistența corectă a aluatului: ”testul benzii”
Textura aluatului de macarons este un aspect foarte important pentru a obține produse reușite. Aceasta trebuie să fie densă și consistentă, iar dacă amestecați aluatul cu o spatulă și acesta se așează înapoi în vas cu ușurință, ca o panglică de satin, atunci textura este corectă. În cazul în care aluatul este prea gros, este recomandat să continuați să amestecați de sus în jos pentru a îl înmuia.
5. Lăsați aluatul să se odihnească timp de 15 minute.
6. Folosind o foaie de hârtie de copt, desenați cercuri de 4 cm la o distanță de 2,5 cm unul de celălalt. Atașați foaia pe tava de copt întinzând puțin unt. Apoi asamblați sac à poche: faceți grămezi mici de aluat care sunt cu cel puțin 1/2 cm grosime.
Uscarea suprafeței: importanța Croûtage
După ce ați așezat macarons-urile pe tăvi, este important să le uscați într-un mediu uscat și, preferabil, în apropierea unui curent de aer, cum ar fi o fereastră deschisă, care va ajuta la evaporarea umidității. În cazul în care este o zi ploioasă, este important să închideți ferestrele și să păstrați macarons-urile departe de orice sursă de umiditate.
Citește și Un sicriu cu mortul înăuntru a căzut în mijlocul unei intersecții din mașina funerară care îl ducea la cimitir
Durata de uscare variază în funcție de temperatura din încăpere. În general, durează aproximativ 30-40 de minute într-o zi însorită și uscată, dar poate dura până la o oră în funcție de umiditatea din aer. În această etapă, macarons-urile se vor întinde ușor și se vor usca, astfel încât să fie perfecte pentru umplerea și decorarea ulterioară.
Coacerea este un alt pas delicat! Secretul coacerii:
O temperatură greșită te poate face să pierzi toată munca depusă!
Una dintre cele mai frecvente probleme întâlnite în prepararea macarons-urilor este crăparea și spargerea lor la suprafață. Motivul pentru aceasta este simplu: temperatura de coacere este prea mare!
Pentru a evita această problemă, macarons-urile trebuie gătite în cuptorul static la o temperatură de 145 °C timp de 10-12 minute în partea de mijloc inferioară a cuptorului. Dacă observați crăpături la suprafață, trebuie să scădeți imediat temperatura la 120°C. Astfel, veți putea recupera măcar o parte din dulciurile voastre și evitați crăparea și spargerea lor.
Umplutură de Macarons
Pe măsură ce macarons-urile se usucă și se răcesc, pregătiți umplutura preferată, care poate fi orice alegere de gust: ganache clasic de ciocolată sau ganache de ciocolată albă.
Dacă ți-a plăcut articolul, distribuie-l și prietenilor tăi și urmărește pagina Uups pe Facebook.
Horoscop pentru toată luna MAI. Care sunt nativii cei mai favorizați de astre