În România, serviciile de transport alternativ au devenit extrem de populare în orașele mari, oferind călătorii rapide și convenabile prin intermediul aplicațiilor mobile.
Aceste platforme au schimbat semnificativ peisajul transportului urban, oferind o alternativă accesibilă și flexibilă la taxiurile tradiționale și contribuind la reducerea traficului și a poluării.
În aceste zile șoferii au fost notificați de platformele mobile de ride-sharing despre modificări importante ale termenilor și condițiilor, atât UBER cât și BOLT.
Ce schimbări aduce Uber
Platforma online Uber anunță schimbări pentru îmbunătățirea tarifelor pentru curse.
Astfel, soferii au fost notificați despre faptul că dacă până în prezent comisionul platformei pentru fiecare cursă era de 25% din valoarea cursei, odată cu noile modificări acesta va fi variabil.
Administratorii platformei comunică si exemplele în care comisionul va fi mai mic, sau mai mare.
Dacă timpul necesar pentru preluarea pasagerului este mai mare decât de obicei, în majoritatea cazurilor, comisionul Uber va fi mai mic decât cel standard, respectiv dacă timpul necesar pentru preluarea pasagerului va fi mai scurt decât de obicei, comisionul Uber va fi mai mare.
Modificări pe platforma Bolt
Și platforma online de ride-sharing Bolt anunță modificări majore.
Dacă până în prezent cu un autoturism de ride-sharing ce activa pe platforma Bolt puteau călători 4 persoane, acum platforma a limitat în mod expres numărul acestora la doar trei pasageri care vor putea călători în același autoturism.
Ce spun reprezentanții flotelor
Administratorul Flotei auto BNK, una dintre cele mai serioase flote care oferă autoturisme spre închiriere și care operează în București și Ilfov, apreciază că schimbările cu privire la comisioanele variabile ale platformei Uber nu pot fi cuantificate ca fiind în favoarea sau în defavoarea șoferilor, în condițiile în care platforma transmite că „în medie, săptămânal, comisioanele din același oraș vor rămâne neschimbate„.
Totodată, reprezentantul Flotei auto BNK le transmite șoferilor de pe platforma Bolt că, odată cu noua modificare, oficial aceștia nu vor mai fi sancționați dacă refuză să transporte 4 pasageri în autoturism.
Citește și Cât câștigă în realitate un șofer de la Bolt/Uber în România
Până în prezent, sancțiunile aplicate șoferilor erau blocarea aplicației pentru o durată variabilă sau reducerea scorului șoferului partener.
Dacă ți-a plăcut articolul, distribuie-l și prietenilor tăi!
ROMÂNIA – Cum era gestionată în comunism problema urșilor