Anca Bungău, o studentă în anul I la Facultatea de Litere din Oradea, a trăit întreaga viață imobilizată într-un scaun cu rotile. Cu toate acestea, visul ei cel mai mare este să poată umbla, să simtă pasul pe pământ, pentru prima dată.
În ciuda provocărilor și obstacolelor pe care le-a întâlnit pe parcursul vieții sale, Anca nu și-a pierdut niciodată speranța și determinarea. În loc să se lase pradă disperării, ea s-a concentrat asupra studiilor sale și a obținut admiterea la facultatea pe care și-a dorit-o dintotdeauna. Cu toate că majoritatea activităților pe care le desfășoară zilnic implică utilizarea scaunului cu rotile, Anca visează mereu la o zi în care își va putea folosi picioarele pentru a merge în mod independent.
Pentru a-și îndeplini visul, Anca se implică în exerciții fizice și terapie de reabilitare, lucru care îi oferă o doză suplimentară de motivație și speranță. Ea se străduiește să-și întărească mușchii și să-și dezvolte mobilitatea, în ciuda condiției sale fizice.
„Anca este o studentă bună, care luptă cu boala ce o ține imobilizată în scaunul rulant și se confruntă cu o situație familială delicată, fiindcă și părinții ei au probleme de sănătate. Intervenția chirurgicală, care costă 10.000 de euro, o proteză specială și procedurile de recuperare îi pot da șansa unei vieți normale”, a mai explicat lect. univ. dr. Paula Neamțu.
Inițiativa evenimentului a avut-o Lorena Creț, colega și prietena Ancăi. „Am trăit momente pline de emoție, empatie, grijă și iubire. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în organizarea acestui eveniment, Universității din Oradea, Facultății de Litere și Bibliotecii Universității din Oradea. Prin bunăvoința lor am adunat aproximativ 4.300 de lei, bani care au fost donați Ancăi, în scopuri medicale. Pe această cale, îi dorim multă sănătate și să iasă învingătoare din lupta cu boala”, a spus Lorena, potrivit unui comunicat al Universității.
Studenta a rămas profund impresionată de gestul colegilor
„A fost un moment memorabil. Am rămas fără cuvinte. Nu aveau nicio obligație față de mine. Din contră, eu le datorez toată recunoștința mea. Colegii mei au făcut așa cum au simțit și simt pentru mine. A fost neașteptat de frumos și, orice ar fi, pentru mine această zi va rămâne o amintire de neprețuit. Mă bucur să știu că am niște colegi și niște dascăli atât de frumoși, pe care îi simt mereu aproape”, a spus Anca Bungău.
Pentru Anca, ziua în care va putea umbla va fi o realizare extraordinară. Va simți emoția fiecărui pas și va experimenta libertatea pe care o oferă mobilitatea. Cu perseverență și susținere, ea știe că visul ei se poate transforma în realitate.
Citește și BANCUL ZILEI – Mirele, ai văzut că ți-am mărit salariul?
Anca Bungău este un exemplu de curaj și determinare pentru toți cei care o cunosc. În ciuda provocărilor sale, ea nu și-a permis niciodată să fie definită de limitările fizice. În schimb, a ales să se concentreze asupra posibilităților și să își urmeze visul de a umbla.
Pentru a-și îndeplini visul de a merge pentru prima dată în viață, Anca Bungău mai are nevoie de câteva mii de euro
Oricine dorește să se alăture gestului de omenie făcut de studenții și profesorii Universității din Oradea, poate face donații într-unul din aceste conturi:
Cont EURO – RO38BTRLEURCRT0567384601
Cont RON – RO36BTRLRONCRT0567384601
Beneficiar: Bungău Anca Maria.
Dacă nu puteți dona, o simplă distribuire a articolului ajută mult, mulțumiri!
Dacă ți-a plăcut articolul, distribuie-l și prietenilor tăi și urmărește pagina Uups pe Facebook.
Un șofer Bolt le recomandă profesorilor să renunțe la catedră: „Eu câștig mai mult, nu-ți trebuie facultate, eu nu am!”