O descoperire surprinzătoare într-un film vechi a captat recent atenția și a generat discuții intense pe internet. În pelicula comunistă „Buletin de București” din 1982, a fost remarcat un detaliu neașteptat: un personaj ține în mână o sacoșă cu sigla Carrefour, renumitul lanț francez de hypermarketuri. Această prezență a declanșat o serie de speculații, având în vedere că brandul nu exista în România la acea vreme.
Într-un interviu acordat emisiunii „Interviul zilei” difuzată de DC News și DC News TV, jurnalistul Val Vâlcu și actorul Mircea Diaconu au discutat despre această descoperire și au încercat să dezvăluie misterul din spatele sacoșei „neobișnuite”.
Cum e posibil?
„Astăzi, în Buletin de București, găsește telespectatorul… o sacoșă de la Carrefour… în anul 1982. Cum privim aceste lucruri — e o călătorie în timp?” a întrebat Val Vâlcu, provocându-l pe Mircea Diaconu să comenteze situația.
Actorul Mircea Diaconu, binecunoscut pentru rolurile sale în film și teatru românesc, a declarat că a vizionat filmul de numeroase ori, dar până acum nu a observat niciodată sacoșa cu sigla Carrefour. „Mă miră discuția asta. Am văzut și eu filmul, dar nu am observat niciodată punga asta. Dacă cineva a observat-o acum, poate că a fost un accident de vizionare”, a spus Diaconu.
Mircea Diaconu a adăugat că, având în vedere contextul, nu este deloc surprinzător să găsești obiecte din afară în România acelor vremuri, dar nu crede că sacoșa Carrefour a fost plasată cu intenție în scenă. „Nu era expusă în mod intenționat sau intrată în scenariu în dramaturgie. Nu, în niciun caz. Trecea și ea pe acolo”, a explicat actorul.
„O sacoșă cu sigla Carrefour din anii ’80 e, fără îndoială, un detaliu surprinzător”
În perioada regimului comunist, accesul la produse occidentale era limitat, iar acestea ajungeau adesea în țară pe căi neoficiale. Diaconu a remarcat că pungile cu branding occidental erau rare, dar aveau o valoare deosebită. „Pungile occidentale aveau valoarea lor. Existau shop-uri unde găseai produse din străinătate și pungi de la diverse branduri. Deci pungile intrau totuși, într-un fel, în țară”, a explicat el.
Citește și Minciunile spuse de „șmecheri“, demontate de bodycam-urile Poliției. Probe în instanță
În cele din urmă, Diaconu a admis că este posibil ca sacoșa să fi trecut neobservată de echipa de producție din cauza „contextului și a modului în care se realizau filmele”. El a subliniat din nou că, la acea vreme, astfel de obiecte aveau o semnificație diferită și erau prețuite pentru raritatea lor.
Dacă ți-a plăcut articolul, distribuie-l și prietenilor tăi!
Orașul din România în care e interzisă hrănirea porumbeilor