În țara noastră, pe șosele, există un semn de circulație care adesea îi intrigă pe șoferi. Este vorba despre triunghiul roșu cu bulină neagră, introdus în Codul Rutier din anul 2014. Cu toate acestea, în continuare, rămâne o enigmă pentru mulți conducători auto. Haideți să descoperim împreună ce înseamnă acest semn!
Ce semnifică indicatorul de circulaţie triunghiular cu o bulină neagră în mijloc
Un semn de circulație frecvent întâlnit pe străzile din țara noastră este triunghiul roșu cu o bulină neagră în mijloc. De obicei, acesta este amplasat în intersecții și pe drumurile cu vizibilitate redusă, adică în locurile unde au avut loc de-a lungul timpului numeroase accidente.
Spre exemplu, în București, există peste 33 de zone în care s-au înregistrat astfel de evenimente nefericite, motiv pentru care semnul a fost instalat în fiecare dintre aceste locuri.
De asemenea, semnul se regăsește și în intersecția în care și-a pierdut viața artistul Teo Peter, mai precis între strada Polonă și Dacia.
Ulterior, acesta a fost amplasat și în alte orașe din țară. De exemplu, triunghiul roșu cu bulină neagră a apărut și pe Dealul Feleacului din Cluj, unde nouă oameni și-au pierdut viața și 10 au fost răniți în urma a tot atâtea accidente.
În plus, acest indicator, care avertizează șoferii cu privire la un risc crescut de accidente, a fost instalat în majoritatea țărilor din Europa. În unele state, semnul este însoțit de un panou pe care este scris „accident black spot”.
Ce trebuie să facă șoferii la vederea acestui indicator rutier
Semnul de circulație cu triunghi roșu și bulină neagră are rolul de a avertiza șoferii că urmează o zonă cu risc ridicat de accidente.
Citește și O tânără a fost găsită într-o baltă de sânge într-o toaletă din Aeroportul Otopeni
Mai precis, acesta indică un sector de drum cu o lungime de maximum un kilometru, pe care, într-o perioadă de cinci ani consecutive, s-au produs cel puțin zece accidente grave de circulație, soldate cu cel puțin zece persoane decedate sau rănite grav.
În consecință, cei care observă acest indicator sunt sfătuiți să reducă viteza de deplasare, să fie foarte atenți și să evite efectuarea oricărei manevre riscante.
Dacă ți-a plăcut articolul, distribuie-l și prietenilor tăi și urmărește revista Uups.ro pe Facebook și Instagram.
O studentă are nevoie de ajutor pentru a putea să meargă pentru prima oară în viață