Doctorul ing. Virginia Faur ne recomandă o rețetă denumită generic antibioticul săracului, asta deoarece costă extrem de puțin și este foarte ușor de preparat.
Remediul naturist prezentat de celebra doctoriță tratează infecțiile respiratorii și răcelile sezoniere.
Iată rețeta și modul de preparare:
Pentru a prepara acest remediu, veți avea nevoie de 40 de grame de cimbru uscat, miere de albine și un borcan mic. Începeți prin a pune cimbrul în borcan și adăugați mierea peste el, umplând borcanul până la gură.
Lăsați amestecul să stea timp de două săptămâni pentru a se filtra. Pe parcursul acestui interval, substanțele din cimbru și antioxidanții din miere vor interacționa pentru a forma un puternic antibiotic natural.
Luați câte o linguriță mică din acest remediu de trei ori pe zi, în special înainte de mese, și veți observa o îmbunătățire imediată a stării de sănătate. Este important să se respecte un interval de cel puțin 8 ore între ultima linguriță din zi și următoarea.
Rețineți să nu exagerați cu acest tratament, indiferent cât de plăcut este gustul mierii cu cimbru.
Beneficiile mierii de albine pentru sănătate
Mierea este un energizant natural recunoscut pentru rapiditatea și puterea sa. Aceasta întărește sistemul nervos, oferă energie organismului și contribuie la prelungirea duratei de viață.
De asemenea, mierea este utilă în reglarea activității glandelor principale din corp și menținerea unui echilibru endocrin sănătos. Ea acționează ca un puternic agent antiinfecțios natural, având efecte benefice asupra sistemelor și organelor principale ale organismului, de la tractul digestiv și căile respiratorii până la piele și mucoase.
Mierea reprezintă un stimulent puternic pentru digestie și metabolism, ajutând la tranzitul intestinal și favorizând eliminarea rapidă a toxinelor din organism.
Aceasta are o valoare deosebită pentru sănătatea inimii, având proprietăți stimulatoare pentru mușchiul cardiac.
Într-o cantitate totală de sânge, există echivalentul unei lingurițe de zaharuri. Dacă această cantitate ar scădea la jumătate, am putea pierde conștiința, iar creșterea chiar și cu o mică valoare ar putea duce la diabet. Mierea conține două tipuri de zaharuri, glucoză și fructoză: glucoza este rapid absorbită în sânge, iar fructoza este absorbită mai lent, menținând nivelul de zahăr în sânge constant. Din acest motiv, consumul de miere nu provoacă creșterea excesivă a nivelului de zahăr în sânge, fiind benefic pentru organism.
Mierea este apreciată de copii, fiind ușor digerabilă și reprezentând forma ideală în care zaharurile ar trebui să fie prezente în alimentația lor.
De asemenea, mierea este potrivită pentru femeile însărcinate, având un efect ușor laxativ și calmant, contribuind la dezvoltarea normală a fătului.
Citește și Sunt nocive lămpile UV folosite la uscarea unghiilor cu gel?
Mierea are și beneficii externe remarcabile, fiind utilă în cazul rănilor și arsurilor datorită proprietăților sale cicatrizante și antibacteriene. În domeniul cosmetic, mierea este folosită în măști și creme, datorită efectului său hidratant și emolient.
Atât persoanele aflate în perioada de convalescență, cât și vârstnicii, pot beneficia de consumul de miere, deoarece aceasta furnizează o mare cantitate de energie fără a suprasolicita sistemul digestiv.
Nu în ultimul rând, mierea este foarte indicată în alimentația sportivilor, reprezentând un aliment energetic ideal, deoarece furnizează rapid și în cantitate mare energie, conform numeroaselor studii efectuate în acest sens.
Dacă ți-a plăcut articolul, distribuie-l și prietenilor tăi și urmărește pagina Uups pe Facebook.
Cinci indicii care îți arată că cineva îți spionează telefonul