Pentru a îmbunătăți gustul acestei mâncăruri, bucătarii recomandă să adaugi o linguriță de muștar, care aduce o serie de beneficii. În primul rând, acest ingredient simplu are capacitatea de a înmuia varza, eliminând astfel textura sa tare. Muștarul conține un acid care acționează asupra legumelor, făcându-le mai moi și mai plăcute la mestecat.
Bucătarii experimentați au recunoscut de mult timp beneficiile muștarului și îl utilizează nu numai în prepararea varzei înăbușite. Acest ingredient poate fi folosit și pentru a îmbunătăți varza murată.
Varza este un aliment extrem de versatil, având o aromă subtilă și fiind ușor de preparat și condimentat. Pe lângă utilizarea ei în stare crudă în salate, românii savurează adesea varză murată și o folosesc în mâncăruri tradiționale precum sarmale, varză călită, ciorbe și supe.
Citește și Detalii din rechizitoriul procurorilor DNA în cazul polițiștilor rutieri prinși în flagrant că luau mită
Varza este o sursă bogată de fitonutrienți, antioxidanți, vitamine și minerale. Printre substanțele active prezente se numără vitamina C, vitamina K, glutamina, acidul folic, acidul lactic, betacarotenul, vitaminele B1, B6 și B9, vitamina E, calciul, sodiul, potasiul, fosforul și iodul.
Varza este o sursă bogată de fibre și conține antioxidanți puternici, printre care se numără polifenolii și compușii cu sulf. Acești antioxidanți au rolul de a proteja organismul de efectele nocive ale radicalilor liberi. În plus, varza conține și vitamina C, un antioxidant puternic care poate contribui la protejarea împotriva bolilor de inimă, anumitor tipuri de cancer și poate ajuta la menținerea unei sănătăți vizuale optime.
Dacă ți-a plăcut articolul, distribuie-l și prietenilor tăi și urmărește pagina Uups pe Facebook.
Un sicriu cu mortul înăuntru a căzut în mijlocul unei intersecții din mașina funerară care îl ducea la cimitir