Dana, Mihai si Florin, adica Hi-Q, au fost prezenti week-endul trecut in Club Crush, unde au sustinut mai bine de o ora un concert special. Reveniti in Constanta in formula initiala, cei trei au incantant auditoriul cu piese arhicunoscute, dar si cu cateva melodii de suflet. Asa ca am avut ocazia de a afla cum se inteleg dupa intoarcerea Danei Nalbaru si daca e bine sa ne asteptam la o continuare a proiectului in aceasta formula, cel putin in acest an. „Ne intelegem enervant de bine. In sensul ca eu nu mai am cu cine sa ma cert in perioada asta. Toata lumea e zen, pe prietenie si ce frumoasa e viata”, ne-a declarat Mihai Sturzu, asa ca urmatoarea intrebare rasarita a vizat un viitor single.

„Pregatim un album in formula asta, noi speram ca pentru anul asta. Deocamdata programul nostru e foarte aglomerat, insa nu ne plangem. Lumea ne cheama peste tot in tara, la concerte, nu am avut timp in noiembrie si decembrie sa facem mare lucru, in afara de single-ul «Inca o data», dar speram sa avem timp si inspiratie sa facem noi piese”, a sustinut Florin Grozea si am avut si mai mult noroc, deoarece Mihai ne-a marturisit ca acum au zece piese noi in diverse stadii de finalizare, dar inca nu este stabilita data urmatoarei lansari semnata Hi-Q.

Deocamdata, trupa se pregateste de turneu, dupa cel organizat repede in toamna, dupa re-aparitia Danei. Asa ca acum se stabilesc detaliile unui eveniment mai important, o continuare a semintelor plantate in toamna. Cu zeci de locatii in care se poate canta live, in cat mai multe orase din tara, vizitate sau nu anul trecut. „Sunt concerte foarte diferite in comparatie cu ce stiu oamenii de pe la «zilele orasului». Cantam peste doua ore, toate piesele arhicunoscute si mai putin cunoscute, cantam piese de suflet, Dana canta cateva din piesele ei. Sper sa ajungem in mai multe orase, chiar si in cele in care am fost si in toamna, iar la final la Bucuresti, pentru un mare eveniment. Iar pe termen lung asta sper sa fie cheia drumului nostru, astfel de turnee. Eu as fi fericit sa avem un turneu in primavara si unul in toamna, in care sa mergem sa cantam cum stim noi mai bine”, a precizat Mihai.

Oricum, acest an este unul special pentru Hi-Q, de vreme ce sarbatoresc 15 ani de existenta, cei trei aflandu-se intr-o competie dura: cu ei insisi. Pentru ca dupa atata timp, atatea videoclipuri si atatea albume de succes, sa vii cu o melodie si mai de succes, e dificil. „E greu sa continui sa te autodepasesti”, a spus Florin.

Daca vrei sa afli mai multe informatii despre turneu, despre datele concertelor, poti intra pe site-ul trupei, care este updatat constant. El a fost simplificat la sfarsitul anului si a devenit, practic, un centru al prezentei Hi-Q online: cu link-uri catre conturile trupei pe diverse retele de socializare, cu Hi-Q TV, YouTube etc.

Valentin ISPAS


Tags: